Видове дамски чанти

Кожени чанти "Hobo"

Чантите тип Hоbo от естествена кожа имат характерна форма на полумесец. Този тип чанти са практични и удобни за ежедневна употреба. Най-често имат една средно дълга дръжка и се носят на рамо. Тези дамски кожени чанти са достатъчно големи, за да поберат всички необходими вещи на една жена. Hobo чантите са изработени от мека и гъвкава материя. Те обхващат тялото и създават допълнителен комфорт при носене. Този тип дамски чанти могат да се видят в различни размери и цветове. Те се произвеждат и от различни материи като естествена кожа, велур и други.

Чанти "Toto"

Toto чантите са популярни сред жените, които винаги са в движение. Тези чанти са с големи размери и могат да поберат разнообразни неща в тях като козметика, книга, списание, таблет и дрехи. Често те имат две средно дълги дръжки и се носят на рамо. Toto чантите са много удобни и за пазаруване. Те се изработват от здрав материал като плътна кожа. Този тип дамска чанта е познат още като Shopper bag (Пазарска чанта).

Чанта тип "Crossbody bag"

Crossbody чантите са много популярни сред младите дами. Този тип дамски чанти се характеризира с това, че има една дълга презрамка и се носят през рамо. Така тежестта се разпределя между рамото и гърба и са много удобни. Crossbody чантите могат да бъдат видени в различни цветове, форми и размери. Тези чанти са идеален избор за свободното ни време. Когато носим Crossbody bag нашите ръце са свободни, чувстваме се комфортно и ни е удобно.

Чанти тип "Doctor"

Doctor bag (Докторски чанти) са се появили за първи път през Викторианската епоха и са се носили от доктори. Така е произлязло и тяхното име. Те се характеризират с плоско дъно и кръгло рамо. Този тип чанти имат къси дръжки за носене в ръка, но често имат и дълга презрамка за носене през рамо. Докторските чанти могат да бъдат срещнати в различни цветове и най-често се изработват от естествена кожа. Те са много подходящи за офиса и за делови срещи. Те са идеален завършек на елегантната бизнес визия.

Чанта тип "Bowling bag"

Bowling чантите са средни и големи по размер. Специфичното за тях е, че формата им наподобява боулинг топка или издължен хоризонтален цилиндър. Те имат заоблени ъгли и ципове. Най-често се произвеждат от естествена кожа. Имат къси дръжки за носене в ръка и дълга презрамка за носене през рамо. Различния начин на носене позволява да бъдат комбинирани с делова визия, но също така са подходящи и за свободното ни време. Този тип чанти могат да бъдат видени в различни цветове и размери.

Чанта тип "Clutch"

Clutch чантите са малки чанти, които се носят в ръка. Те са идеален аксесоар за вечерен тоалет, който побира само най-важните ни неща като телефон, червило и кредитна карта. Този тип дамски чанти нямат къси дръжки. Някой от тях имат дълга презрамка от кожа или метал за носене на рамо. Clutch чантите са много разнообразни по форма, размер и цвят. Някой са провоъгълни, други квадратни или във формата на сърце или кръг. Могат да бъдат от лачена кожа, с паети, ресни или мъниста. Клъч чантите са малки и кокетни дамски чанти, подходящи за вечерен тоалет.

Чанта тип "Satchel"

Satchel чантите задължително се закопчават с капак. Те имат плоско дъно и меки страни. Този тип чанти имат къса дръжка за носене на рамо, но и дълга презрамка за носене през рамо. Satchel чантите се срещат в най-различни форми и размери. Тези чанти са характерни за работещите дами, които носят документи в себе си или които имат нужда от по-голяма и обемна чанта в ежедневието си.

Чанта тип "Bucket"

Характерно за Bucket чантите е, че са по-високи отколкото са широки и имат заоблено дъно. Имато им означава кофа, кош заради формата на чантата. Тези чанти имат най-често една къса дръжка и една дълга презрамка за носене през рано. Bucket чантите са обемни чанти, които побират всички принадлежности на една дама. Поради тази причина са подходящи за ежедневието. Тези дамски чанти могат да бъдат видени в различни размери и цветове.