Дамска чанта и за мама

Ако сте решили да изкарате бебчо на разходка, определено ще имате нужда от подходяща чанта.

Често на майките се налага да сменят пелени, което задължително налага присъствието им в багажа, а също така под ръка трябва да има и нещо за хапване, както и бутилка вода.

Ето няколко съвета как да бъдете практични в избора на своята чанта.

Качество и цена

Качеството на чантата за мама е изключително важно. Все пак се очаква да прекарате с нея и малкия малчуган дълги продължителни разходки. Евтиния и ниско качествен модел може да превърне денят Ви в кошмар. Скъсана дръжка или разпорен шев, на голямо разстояние от дома за една майка си е цяло бедствие. Ако се стремите към нещо, което не крещи „памперси“, се насочете към чанти от естествена кожа (за да са достатъчно издръжливи на натоварването).

Органайзер

Търсете чанта с вътрешен органайзер, който се отделя. Тези дамски чанти са перфектни за майки, защото позволяват изваждането и почистването им по всяко време, а всяка майка знае колко често се налага това. Ако чантата, която сте харесали не съдържа този тип органайзер спокойно може да си купите един отделно. Аксесоари, които е желателно да притежава той са подменяща се подложка, изолирано хранилище за бутилка или закуски, място за кърпички, отделение за грим и още едно за замърсени дрехи.

Материята също е от голямо значение, непромокаемите или тип найлонови органайзери ще Ви направят голяма услуга.

Големината е другия проблем, с който може да се сблъскате. Не залагайте на огромните чанти, те само ще Ви причинят допълнително неудобство и тежест. Относно малки чанти, няма смисъл да споменаваме, че няма да Ви свършат работа. Така, че извода е залагайте на средния размер, този който бързо ще метнете на рамо или ще хванете в ръка без да причинява допълнителна болка в ръцете или раменете Ви.

Качество и цена

Качеството на чантата за мама е изключително важно. Все пак се очаква да прекарате с нея и малкия малюуган дълги продължителни разходки. Евтиния и ниско качествен модел може да превърне денят Ви в кошмар. Скъсана дръжка или разпорен шев, на голямо разстояние от дома за една майка си е цяло бедствие.

Друга характерна черта, която вашата чанта трябва да притежава за да бъде максимално удобна е широк отвор отгоре, така че да може да виждате всичко, което сте сложили вътре без да се налага да ровите из нея. Правоъгълните чанти с тесни отвори ще Ви създадат ужасни главоболия.

Цвят

Може ли да си представите чанта предназначена за една млада майка в бял цвят? Това със сигурност ще е най-лошият избор и Вие знаете защо. Най-добрият вариант е пъстрата чанта, с която каквото и да се случи, никой няма да забележи. Тъмните цветове също биха свършили работа, но нещо свежо и цветно би донесло повече вдъхновение за мама.

Вид и стил

Всъщност има четири основни вида чанти, които са подходящи за майки: чанта Тote, чанта тип messenger, раница и чанта, която се прикрепя за количката с дръжки.

Чантата Tote е с голям размер и е предназначена за носене в ръка, като за целта се изработва с една или две къси дръжки. Мessenger чантата от друга страна има една дълга презрамка за носене през рамо. Относно раницата, разбира се всеки е запознат с нейните свойства.

Често вече се изработват чанти, които са специално оборудвани с каишки, които се закачат за детската количка, което обаче не означава, че трябва да разчитате само на тях. Прекаленото им натоварване може да наклони количката.

Пробвайте преди да направите покупката!

Последният ни съвет относно покупката на този тип чанта е да я тествате преди да я закупите. Ако сте решили да си поръчате онлайн, предварително се уверете че имате опция за преглед. Вземете всичко необходимо, което ще носите в чантата и я оборудвайте. Важно е да имате възможност да достигате до нещата си с една ръка. Друго, което трябва да направите е да я сложите на рамо или в ръка, в зависимост от типа на чантата и да прецените дали се чувствате комфортно, когато е вече пълна. Една правилно избрана, функционална и в същото време красива чанта, ще направи денят Ви по усмихнат.