6 безценни съвета при избор на чанта

Една чанта може да e чудесно допълнение към облеклото ви или да сътвори същинско бедствие, ако не е съчетана правилно.

Вижте нашите 6 безценни съвета при избор на чанта, за да изглеждате винаги добре:


1.Материал:

Винаги избирайте чанти от висококачествени материали.

Хубавата чанта е добра инвестиция и това е известно отдавна.

Естествените материи са за предпочитане: кожа, велур, текстил или други.

Чантата от хубава кожа грабва вниманието и оставя впечатление за добър вкус и стил. Този вид чанти също са и най-трайни и ще ви служат дълго време.

2.Размер:

Ако сте висока и слаба дама е добре да заложите на по-обемисти и големи чанти. Избягвайте малките чантички, освен ако поводът не го налага. Обратното, ако сте дама с по-нисък ръст заложете на малки до средни чанти като размер.


3.Форма:

Тук отново важна роля при избор на чанта играе ръстът. Дали чантата да е овална или с остри ръбове? Ако сте висока дама изберете овална форма на чантата или модел, който не запазва формата си, например тип торба. Ако сте по-нисичка можете да създадете баланс с избора на чанта като заложите на чанта тип куфарче или такава, която запазва формата си и има ясно изразени ръбове.

4.Стил:

При избора на чанта следвайте едно важно правило: личният ви стил преди модните тенденции. Дори нещо да е рекламирано и много нашумяло, щом не пасва на визията ви няма смисъл да влагате средства в него.

Когато си купувате нова ежедневначанта помислете първо за себе си: дали ще пасне на дрехите, които носите най-често и дали цвета е подходящ за вас.

5.Дължината на дръжките:

Дължината на дръжките е от съществено значение, защото по този начин се подчертава частта от тялото ви, до която стига чантата.

Например, ако сте с тесни бедра чанта с дължина до бедратаби ви помогнала да добавите обем в тази част. Ако сте дама с извивки и по-закръглени бедра, опитайте чанта с дължина до талията. По този начин ще отклоните вниманието от тази зона.

Дължината до талията е най-универсална и е подходяща за почти всяка фигура.

6.Вътрешно разпределение:

Вътрешното разпредление на чантата е не по-малко важно от външния й вид. Ако сте свикнали да носите нещата си в несесери можете да изберете чанта с едно основно отделение. В противен случай изберете чанта с няколко прегради, за да може лесно да намирате това, което търсите вътре.

При чести пътувания с градския транспорт е добре да има и отделен джоб с цип, в който да държите важни документи.

Бонус:

- Доказано е, че колкото по-дълга е роклята, толкова по-малка трябва да е чантата. Красива дълга рокля няма да изглежда добре с огромна торба, нали?

- Ако една чанта ви е омръзнала, винаги можете да добавите малък аксесоар, който ще й вдъхне нов живот. Висулка в интересен цвят, пухче или допълнителен несесер – защо пък не?

- Чантата и обувките да са в един цвят – вече не. По-правилно е, когато са от една си съща цветова гама.