Общи условия на VERA.bg

VERA.bg е собственост на "Вера Италиана" ЕООД, с ЕИК 204637434, ДДС №BG204637434, рег. на адрес гр. Варна, бул. "Княз Борис I" №61, МОЛ А. Янев.

Адрес на физически магазин: гр. Варна, бул. "Княз Борис I" №61

Адрес на онлайн магазин: www.VERA.bg

Банкови данни: Райфайзенбанк, SWIFT: RZBBBGSF, Сметка: BG18RZBB91551008254220, Титуляр: "Вера Италиана" ЕООД

Как да поръчате и заплатите избран продукт?

Методи и условия за заплащане

Предлагаме три метода на заплащане: чрез наложен платеж (чрез пощенски паричен превод), по банков път или online заплащане. При плащане по банков път всички такси и разходи са за Ваша сметка, ако превода ще се извършва извън България.

За продуктите

Имената на моделите са вътрешно-фирмена стокова класификация. Възможно е да съвпадат с имена на модели на други фирми - търговци или производители, за което не носим отговорност. В показаните снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни устройства (яркост, контраст и други). Информация за всеки продукт е налична в неговата страница - размери, функционалност, цвят, произход и други.

Как да поръчате избран продукт?

1 - Добавете избраният продукт в количка.
2 - Въведете Вашето име и телефон.
3 - Въведете адрес за доставка.
4 - Изчакайте обаждане от наш оператор за потвърждение на поръчката.
5 - Изпращаме стоката с куриерска фирма до посоченият получател от т.2 с адрес на получаване т.3.
След потвърждение на поръчката по телефон се счита, че има сключен договор от разстояние. Поръчката се счита за направена след потвърждението Ви в стъпка 4. Ако имате въпроси се обадете на телефон 0896 622 855.

Как се извършва доставката?

Всички доставки се извършват с куриер и плащане с наложен платеж. Доставката на поръчка е безплатна до адрес в населено място в България.

Имам ли опция за преглед преди заплащане?

Имате възможност да разгледате поръчаният продукт, преди да го заплатите. Опаковаме всеки продукт така, че да бъде максимално лесен за разглеждане. Ако се откажете от покупка поради намерен дефект транспортните разходи са изцяло за наша сметка, но ако откажете поради някаква друга причина то всички направени куриерски разходи са за Ваша сметка. При изпращане на две или повече чанти за избор доставката е за сметка на клиента.

За колко време се извършва доставката на продукт, наличен на склад в България?

Поръчки на налични продукти, направени до 15ч през работна седмица се изпращат на същия ден и се получават на следващия работен ден. Нормално срока за доставка е 1 работен ден до повечето населени места, освен ако не е упоменато друго. Поръчки, направени след 15ч се изпращат през следващият работен ден. Поръчки, направени в Събота и Неделя се обработват в Понеделник. За продукти неналични на склад в България срока за доставка е посочен в страницата на конкретен продукт.

Как мога да върна поръчан продукт, закупен през интернет сайт VERA.bg?

В рамките на 30 дни физическо лице може да върнете поръчан продукт, закупен от онлайн магазин VERA.bg. Винаги изпращаме продуктите с опция за преглед преди получаване, но ако все пак размислите няма проблем да разменим продукта или да възстановим заплатената за него сума, на посочена от Вас банкова сметка. Съгласно ЗЗП може да върнете закупен продукт, ако е в пълна окомплектовка, без видими следи от употреба, ако сте физическо лице, със запазени документи за покупка (издадени при заплащане от куриер). При връщане или замяна на продукт разходите са изцяло за Ваша сметка, до офис на SPEEDY, гр. Варна, ул. НИКОЛА ВАПЦАРОВ №5, ТЪРГОВСКИ КОМПЛЕКС ЧАЙКА, за фирма ВЕРА ИТАЛИАНА ЕООД с телефон 0896 622 855. Продукти, закупени от юридически лица не подлежат на връщане или замяна.

Цени в сайта

Всички цени, посочени в сайта, са крайни, с включен 20% ДДС, и са в български лева (лева, BGN). Срока на обявени намалени цени важи до изчерпване на количествата, но не по-късно от 30 дни от стартиране на намалението. Възможно е да има допуснати грешки в цените. В този случай ще Ви уведомим незабавно. Запазваме правото да не изпълним поръчка, по наша преценка. Изпращане на запитване не ви обвързва с покупка и не се счита за основание за възникване на договор от разстояние. Потвърждението на поръчката по телефон, email или онлайн чат в реално време е обвързано с потвърждаване на сключване на договор от разстояние за доставка на определена стока.

За всяка поръчка в срок от 5 дни след извършено заплащане може да издадем фактура на юридическо или физическо лице, съгласно чл.113 ал.9 от ЗДДС. Свържете се с нас на посоченият телефон или e-mail shop@vera.bg, за да предоставите данни за издаване на фактура.

Наличности

Поради голямото разнообразие от модели и цветове нямаме възможност да държим от всички модели по много бройки на склад в България. В страницата на всеки отделен продукт може да намерите информация дали е наличен в избраният цвят или е с предварителна заявка. Червеният надпис "Единични бройки на склад, експресна доставка!" означава, че от продукта са останали под 3 налични бройки и след изчерпването им не гарантираме, че ще имаме възможност да заредим и съответно доставим ново количество от същият артикул, в същият цвят.

В работно време отразяването на наличности е възможно най-бързо след възникнала промяна. Ако поръчвате извън работно време е възможно друг клиент да е направил заявка за същият артикул преди Вас, като в този случай се обработват и изпращат първо постъпилите заявки. При междувременно изчерпване ще се свържем незабавно с Вас.

Абониране за известия чрез SMS, Viber, e-mail, Facebook

Изпращайки Вашият e-mail или телефон към VERA.bg (във връзка с абониране за известия, обработка на заявка) се съгласявате да получавате свързани известия от VERA.bg във връзка с нови продукти/продуктови групи, промоции или персонални оферти. Ако имате трудности във връзка с отписване или желаете да се отпишете преди да сте получили известие от нас, то може да се свържете с нас за да премахнем Вашите данни на e-mail shop@vera.bg, 0896 622 855. Транзакционните известия не могат да бъдат отказвани.

Онлайн магазин VERA.bg спазва изцяло ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ (ЗЗП), включително предоставяме доброволно 30 дневна търговска гаранция на закупените артикули. Гаранцията важи при правилна употреба и нормално натоварване на продуктите.

VERA.bg използва Google Analytics и Facebook Pixel за проследяване на интеракциите със сайта. В сайтовете на съответните трети страни може да намерите детайлна информация какво и как се съхранява. "Вера Италиана" ЕООД не продава и не предоставя лични данни на трети страни за цели различни от популяризиране на продукти и/или услуги. Вера Италиана ЕООД е регистриран Администратор на Лични Данни в КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ.

Право за отказ на поръчка

Запазваме си правото да откажем изпълнение на дадена поръчка при съмнение за злоупотреба или нерегламентирано използване на наши продукти. При лоша история на клиент (непотърсена пратка, предишни върнати поръчки, неоснователни негативни коментари или друго условие, довели до реални или потенциални финансови загуби или имидж) запазваме право да откажем изпълнение на поръчка или можем да изискаме предварително заплащане на поръчката по банков път. Потребител има право да откаже поръчка само и единствено ако не е потвърдил поръчката по телефон и не е предадена на куриер от наша страна.

Отговорности

Всяка препратка към външен сайт е независима и търговецът не поема каквато и да е отговорност за вреди и загуби възникнали за потребителите на VERA.bg в резултат на използването на тези сайтове.

Информация за контакт с надзорен орган - Комисия за защита на потребителите (КЗП):

Адрес: гр. София, ПК 1000, пл. ”Славейков” №4А, ет.3, 4 и 6;
Телефон за контакт 02/9330565. Горещ телефон за контакт за потребители 0700 111 22. E-mail info@kzp.bg

"ВЕРА ИТАЛИАНА" ЕООД не толерира некоректно поведение и действа активно във връзка със защита на доброто си име и интереси, включително чрез съдействие на МВР и други отговорни органи за идентификация и подвеждане под отговорност на лица, засегнали интересите на дружеството.

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с "Общ регламент за защита на личните данни /ОРЗД/" (Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни) имате право да изискате достъп до Вашите данни, съхранявани от нас; право да искате тяхното коригиране или изтриване; право на преносимост на данните Ви и всички други, за които може да откриете информация в чл.13 от Общия регламент за защита на личните данни. С използването на уеб сайта под каквато и да било форма давате изрично съгласие Вашите доброволно предадени лични данни да бъдат съхранявани и обработвани от нас във връзка с изпълнение на поръчка или маркетингови цели, както и от куриерските фирми във връзка с доставка и заплащане на поръчаните продукти. Вижте повече информация.

Получавай известия за намаления и нови продукти!

Въведете Вашия e-mail адрес: