Цветовете на есенно-зимния сезон

Тази година за разлика от есенно-зимните студени месеци, експертите са ни подготвили една затопляща палитра от цветове.


Изледователският център Pantone Color Institute е признат в цял свят, като водещ източник на цветна информормация. Той оказва силно влияние върху различни отрасли свързани модата, дизайна, рекламата, а също така филми и образование.


Всеки сезон екипът на Института оценява цветовете показани от модните дизайнери през седмицата на модата в Ню Йорк. От получената информация те извеждат 10те цвята (от мъжка и дамска мода), които ще доминират през сезона.


Най-популярният цвят според Института тази есен ще бъде емоционалният и динамичен Гренадин. Този нюанс на червено придава сигурност и самоувереност и грабва цялото внимание към себе си. 


Потапяйки се в дълбините на червения цвят, тази есен на предни позиции ще изплува и цветът Портвайн – елегантен, стилен и луксозен!


Докосвайки се само до повърхността на червеното семейство, цветът Балетни обувки, ще ни донесе меко и топло усещане на здраве и финес. Прекрасният прашен бледо розов цвят е идеален за есента и зимата, тъй като лесно се съчетава с по-дълбоки и наситени цветове от палитрата.


Цветът, който тази есен и зима ще запомним с наименование Ром е перфектна затопляща смесица от сметана и камилски тонове, която ще ни донесе сгряващ и уютен полъх през хладните есенно-зимни вечери.


Опора за палитрата през есента и зимата е Тъмно синия божур, който ще се използва като заместител и ще отнема част от товара на черния неутрален цвят.


Стандартното неутралното сиво, както розовите балетни обувки, ще се използва като перфектна основа в съчетание с многоцветната палитра.


Друг неочакван цвят през това време на годината ще бъде Тъмният зелен смърч. Дизайнерите показаха много – от рокли, до палта, чанти и обувки, в този нюанс на зеленото, изразяващ закрила и подслон, точно като вечнозелените горски дървета.


Една огромна изненада и очакван хит за сезон есен-зима е Златният лайм. С леки примеси на старо злато и сенчесто зелено, това ще е акцент №1, подсилващ класическите зимни нюанси.


Марина е единствения хладен цвят в есенната палитра, който обаче носи в себе си необходимата свежест и яркост.


Говорейки за живи цветове, есенният клен е прекрасен цвят с керемидено оранжев оттенък, който ще бъде силно търсен през студените месеци заради топлия си заряд.